onsdag 19 juni 2013

Detta inlägget tilldelas alla (dumma och/eller lata) människor som inte har läst The Fault in Our Stars.The Fault in Our Stars är magisk. Det är den första bok som jag har läst efter Harry Potter som har gjort ett ord så magiskt och framkallat så många känslor. Okay.The Fault in Our Stars liksom lyser i mörkret, sprider stjärnstoft omkring sig och dansar i neon. Du gråter och skrattar om vartannat, du ler genom alla fantastiska dialoger och ditt hjärta krossas långsamt, bit efter bit.

 Ibland vill du mörda författaren John Green, men mestadels vill du vara krama om honom och/eller möjligtvis kyssa hans fötter, för att tacka honom för hans underbara bok. Till skillnad från hans andra verk känns den här boken mer äkta. Andra böcker som jag har läst av honom, t.ex. Paper towns och Looking for Alaska, handlar om en töntig kille som blir vän med, och sedan förälskad i, en smått galen och spontan tjej som försvinner.

 Men i alla fall, huvudpersonen i The Fault in Our Stars är Hazel Grace och man kan inte låta bli att älska henne (och alla andra karaktärer i boken).

Språket byggs upp med Hazels berättarröst och det är så otroligt bra! Hon är så originell och fantastisk. Hon har sina förutfattade meningar och brister, som så många andra. Men någonting gör henne annorlunda. Kanske det faktum att hon har cancer och vet att hon ska dö? (Skräms inte nu, det är ingen så kallad cancerbok!) Eller något helt annat. I vilket fall som helst älskar man hennes personlighet. Något hon har gott om.

 För att inte tala om Augustus. Han är… helt perfekt. Så perfekt för Hazel Grace. De kompletterar varandra. Det är så vackert och man blir alldeles tårögd (och avundsjuk och rasande och lycklig och olycklig, allting – om vart annat).
Utan att överdriva, kan jag säga att jag inte har varit mer kär i en bok. (Jag älskar Harry Potter av hela min själ, men jag är inte kär i böckerna, de är liksom inte skrivna så att man blir kär.) Och utan att överdriva, så kan jag säga att du måste läsa The Fault in Our Stars(!). Det är den värd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar